Udostępnij

Chcesz udostępnić kilka zdjęć lub filmów, ale chcesz zachować nieco więcej prywatności niż zwykle? Postępuj zgodnie z instrukcjami, jak usunąć dane lokalizacji ze zdjęć i filmów na iPhonie przed udostępnieniem.

iOS zawiera przydatny przełącznik, aby szybko wyłączyć szczegóły lokalizacji, a także inne metadane przed wysłaniem zdjęć i filmów z iPhone i iPad.

Pamiętaj o tym w przeliczeniu na akcję, więc musisz wykonać ten sam proces za każdym razem, gdy chcesz wyłączyć dane lokalizacji.

iPhone: jak usunąć dane lokalizacji ze zdjęć i filmów przed udostępnieniem

Uwaga: te same kroki działają na iPadzie

  1. Otwórz aplikację Zdjęcia na iPhonie lub iPadzie
  2. Wybierz zdjęcia lub filmy, które chcesz udostępnić
  3. Stuknij w przycisk udostępniania (kwadrat ze strzałką w górę, lewy dolny róg na iPhonie, prawy górny róg na iPadzie)
  4. U góry dotknij Opcje
  5. Stuknij w przełącz obok Lokalizacja aby go wyłączyć, dotknij Gotowy (prawy górny róg)
  6. Wybierz sposób udostępniania i wysyłania swoich zdjęć / filmów

Wskazówka: Wygląda na to, że wystąpił błąd polegający na tym, że przełącznik danych lokalizacji znika, gdy wracasz do niego ponownie po pierwszym użyciu. Jeśli tak się stanie, uruchom ponownie iPhone'a lub iPada, co powinno rozwiązać problem.

Oto jak wyglądają te kroki:

Jak pokazano powyżej, możesz również wyłączyć Dane wszystkich zdjęć jeśli wolisz

Czytaj więcej dobrymac.pl tutoriale:

iPhone i iPad:

AirPods Pro:

Prochowiec:

FTC: Korzystamy z automatycznych linków partnerskich do zarabiania dochodów. Więcej.


Sprawdź dobrymac.pl na YouTube, aby uzyskać więcej wiadomości Apple:

Komentarze