Udostępnij

Czy masz jakieś, a może nawet dużo zdjęć wykonanych za pomocą iPhone'a, które chcesz wyłączyć efekt Live Photos? Postępuj zgodnie z instrukcjami, jak wyłączyć Zdjęcia na żywo dla istniejących zdjęć.

Zdjęcia na żywo to fajna funkcja, która rejestruje 1,5 sekundy przed i po zrobieniu zdjęcia, które może naprawdę ożywić chwilę. Ale czasem funkcja mogła zostać włączona przypadkowo, gdy naprawdę chciałeś tylko standardowego zdjęcia.

Na szczęście Apple pozwala iPhone użytkownicy wyłączają funkcję Zdjęcia na żywo dla już zrobionych zdjęć.

iPhone: jak wyłączyć zdjęcia na żywo dla istniejących zdjęć

Uwaga: te kroki działają również na iPadzie.

  1. Otwórz aplikację Zdjęcia i wybierz obraz, z którego chcesz usunąć Live (możesz zobaczyć wszystkie swoje Live Photos, przechodząc do Albumów> przeciągnij w dół do Typów multimediów> Zdjęcia na żywo)
  2. Stuknij Edytuj w prawym górnym rogu
  3. Naciśnij ikonę Live Photos (okrąg z 3 pierścieniami) w lewym dolnym rogu (środkowy lewy na iPadzie)
  4. Naciśnij żółty Relacja na żywo przycisk w górnej środkowej części ekranu, a następnie naciśnij Gotowy

Teraz możesz ustawić go jako standardowe zdjęcie, dotykając żółtego przycisku Na żywo w górnej środkowej części ekranu, jak pokazano poniżej, a następnie naciskając Gotowy.

Teraz Twoje zdjęcie pokaże ukośną linię przez „Na żywo”, potwierdzając, że jest to tylko zdjęcie.

Czytaj więcej dobrymac.pl tutoriale:

iPhone i iPad:

AirPods Pro:

Prochowiec:

FTC: Korzystamy z automatycznych linków partnerskich do zarabiania dochodów. Więcej.


Sprawdź dobrymac.pl na YouTube, aby uzyskać więcej wiadomości Apple:

Komentarze